för att boka massage.

-> Maila till: info@minatassar.se

Att tänka på före en massage:

 • Välrastad hund
 • Hunden bör inte ha ätit precis före behandling, låt det gå minst en timme.
 • Äter hunden medicin bör du rådgöra med veterinär före massage.
 • Har du vidare funderingar hör av dig så kan vi reda ut det tillsammans.

att tänka på efter en massage:

 • Efter en massagebehandling är kroppen trött och ska inte utsättas för fysisk aktivitet.
 • Hunden kan vara extra törstig och lite frusen.
° Hunden måste kanske kissa eller bajsa direkt efter behandlingen eftersom njurar och tarmar kommer igång.
° Därefter bör man erbjuda hunden en lugn kväll hemma.

Använd inte back-on-track-täcke (eller liknande), innan eller efter din massage-behandling. En massage höjer hundens kroppstemperatur, och det kan då bli alldeles för varm!

hundmassage.

Jag går min hundmassageutbildning hos Axelsons Animal Massage School, och planerar att vara färdig i Juni 2018.
Jag erbjuder just nu att massera hemma hos er (eventuell resersättning kan tillkomma, tas upp vid förfrågan). Senare kommer jag även kunna erbjuda massage hos mig.

Här nedan kan ni se mina ordinarie priser på massage.
Under min utbildning till diplomerad hundmassör betalar ni endast milersättning. Bor ni långt bort? Gå ihop flera för att dela på milersättningen. Anledningen till att massagen är gratis är för att jag behöver TRÄNA på att massera.

En massage tar ca 20-60 minuter. Det första tillfället tar oftast längst tid.
Anledningen till att tiden kan variera så är att jag masserar på hundens villkor. Vill hunden ta en paus och sträcka lite på benen eller dricka lite vatten?
Då gör vi så!

mina priser.

 
Massage av 1 styck hund/tillfälle450 kr
Massage av 2 stycken hundar/tillfälle800 kr
Massage av 3 stycken hundar/tillfälle1000 kr
- Flera hundar? Maila för offert, info@minatassar.se
Milersättning ink. eventuella vägtullar (inom Sverige)37:-/mil
Beräknat från Kungsberga, Färentuna.

kort om massage.

- När ska din hund inte få massage?
Om hunden har inflammationer, infektioner, feber, blödningar, hudeksem som smittas eller varar, cancer, chock, akut epilepsi, dräktighet, akuta sår, hjärtproblem eller äter vissa mediciner.
Man skall även avvakta fem dagar efter vaccination och avmaskning.

- När behöver din hund massage?
Massage är inte bara till för rehabilitering, det är vanligare att man använder massage som förebyggande vård eller enbart för att öka välbefinnandet hos sin hund. Besvär som behandlas med massage är spända muskler, träningsvärk och uttröttade muskler men även ledvärk, stelhet, hältor av olika slag, artros/artrit, rörelseinskränkningar/störningar, osteokondros, muskelknutor och svullnader, dålig cirkulation, ödem.
Stress, nervositet, rädsla, vid ensidig eller hård träning, ärrvävnader, samt vid mag- och tarmproblem.

- Vad kan hända efter massage?
En vanlig reaktion är att hunden blir öm i musklerna, framförallt hundar som får sin första behandling. Kontrollera att ömheten ger med sig. Vänta ytterligare någon dag och massera igen. Ibland kan man råka ut för att smärtorna flyttar sig. När man har behandlat och löst upp musklerna som kompenserat det skadade området så kommer det riktiga problemet att visa sig.

Hunden kan bli förkyld eller utveckla någon form av infektion. Det beror troligtvis på att kroppen burit på virus och bakterier utan att sjukdomen brutit ut. I sådana fall är det positivt att sjukdomen drivs ut ur kroppen även om man ibland måste ta till mediciner för att lindra.

Det kan ta några behandlingar innan hunden accepterar massage så man måste räkna med att det tar 3-5 gånger innan vi kan se något resultat. Hunden kan bli stel och få lite träningsvärk i några dagar efter en behandling men det är ett gott tecken på att det gett resultat.

massage hjälper för.

 • Ökad blodcirkulation
Blodet cirkulerar snabbare och kan alltså transportera syre och näring effektivare till hundens muskler., bindväv, benväv och inre organ. En vuxen hund som arbetar hårt och aktivt, behöver massage för snabbare återhämtning och för att bättre kunna tillgodogöra sig träningens positiva effekter samt för att minimera skaderisken. Musklerna blir mjukare och muskelfibrernas spänst ökar vilket ger en ökad smidighet.
 • Slaggansamlingar (t.ex. mjölksyra)
Vid förbränning av näring och syre bildas det normalt slaggprodukter i muskler och senor. Dessa transporteras sedan ut via blodet till levern, njurar och lungor. Under hårt arbete och rehabilitering ökar slaggansamlingen. Om cirkulationen i muskeln försämras, ligger det kvar slaggprodukter i muskler och senor.
 • Påskyndar lymfcirkulationen
Lymfan är en trögflytande vätska som hämtar upp slaggprodukterna och överblivet protein i cellerna. Massagen sätter fart på lymfans flöde och får ut kroppens orenheter snabbare. Eftersom lymfsystemet utgör en del av kroppens immunförsvar blir hunden mera motståndskraftig mot sjukdomar genom regelbunden massage. När lymfan rinner snabbare förhindras ödem (vätskeansamlingar som ger svullnad)
 • Sänker blodtrycket
Massage sänker blodtrycket genom reflexiv påverkan på det autonoma nervsystemet. Blodkärlen vidgas och blodvolymen ökar. Kärlväggarna slappnar av och blodet rinner friare. Hunden blir mindre stressad och nervös. Kroppen slappnar av.
 • Smärtlindrande effekt
Massage och beröring är viktigt för hundens välmående, förutsatt att det utförs på ett bra sätt och på hundens villkor. Massage ger smärtlindring genom ökad insöndring av oxytocin och endorfin.
 • Påverkar utsöndring
Hundens utsöndringsorgan påverkas. Hunden måste kanske kissa eller bajsa direkt efter behandlingen eftersom njurar och tarmar kommer igång.
 • Muskler och senor blir elastiska
Hunden får en större rörelsefrihet. Ledvätskan stimuleras och ledtrycket minskar. Äldre hundar som blir stelare, speciellt i höftleden  och kortsbensleden får hjälp av massagen. Massagen mjukar upp trötta, stela muskler. Unga hundar kan drabbas av en smärta lik växtvärk, som blir mindre smärtsam när massage ges.
 • Åtgärdar och förebygger muskelknutor
Små knutor uppstår när musklerna inte klarar av att gå tillbaka till normal grundspänning efter en kontraktion eller statisk belastning. Muskelknutor kan även uppstå vid överträning eller överbelastning. Muskelknutor kan även uppstå som ett försvar vid en försvagad muskel och kompensera sin svaghet med ökad spänning och bilda bindväv. Elasticiteten i muskeln försämras och fiberna blir korta, hårda  och spända. Det leder till att blodgenomströmningen försämras, syrebrist uppstår, vilket i sin tur kan leda till smärta och ömbet.
 • Frisk och glansig päls
Genom ökad ämnesomsättning i hud och talgkörtlar får hunden en frisk och vackert glansig päls.
 • Överaktivitet minskar
Om du har en överaktiv hund som har svårt att koppla av kan massage verka lugnande.